Literaturstudien, Leserbriefe und Fachartikel
- Demenz und metabolisch-vaskuläre Risikofaktoren: Möglichkeiten der Prävention. Ulrike Gonder, Clemens von Schacky, Nicolai Worm, Benjamin Lechner, Markus Bock, Katharina Lechner: Dtsch med Wochenschr 2019; 144(17): 1212-1217 DOI: 10.1055/a-0940-5452
- Exploring the Association between Alzheimer’s Disease, Oral Health, Microbial Endocrinology and Nutrition. Harding, A, Gonder, U, Robinson, SJ, StJohn, Crean and Singhrao, KS: Front. Aging Neurosci., 01 December 2017, https://doi.org/10.3389/fnagi.2017.00398
-
Article on ketogenic dietary regimes for cancer highly misleading. Gonder, U (Leserbrief): Medical Oncology2017;34:109
- Kokosöl fürs Gehirn. Gonder, U: Zeitschrift für Orthomolekulare Medizin 2014;4:16-19
- Leserbrief an Diabetes aktuell zum Schwerpunktthema “Sinn oder Unsinn von Diäten”. Worm, N, Scholl, J, Gonder, U et al.: Diabetes aktuell 2012;10(5):202-210
- How much chicken is food? Questioning the definition of food by analyzing amino acid composition of modern convenience products. Hermanussen, M, Gonder, U, Stegemann, D, Wesolowski, M, Ulewicz-Magulska, B, Wartensleben, H, Hoffmann, GF: Anthroplogischer Anzeiger 2012;69(1):57-69
- Patterns of free amino acids in German convenience food products: marked mismatch between label information and composition. Hermanussen, M, Gonder, U, Jakobs, C, Stegemann, D, Hoffmann, G: European Journal of Clinical Nutrition online publication vom 23.9.2009, doi:10.1038/ejcn.2009.116
- Does our food approach the Common Optimum Taste (COT)? Hermanussen, M, Gonder, U, Stegemann, D, Hoffmann, G: Journal of EndoCardiology 2008;1:45-52
- Re: Meat, fish, and colorectal cancer risk: the European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition. Gonder, U, Worm, N: J Natl Cancer Inst. 2005 Dec 7;97(23):1788
- Nutrition and primary prevention of breast cancer: foods, nutrients and breast cancer risk. Hanf, V, Gonder, U: Eur J Obstet & Gynecol Reprod Biol 2005 Dec, 1; 123 (2):139-149
Dieser Artikel gelangte unter die TOP 25 des Journals! - “Ernährung und Brustkrebs”, Ulrike Gonder und Volker Hanf in: Tinneberg, HE et al (Hrsg): Giessener Gynäkologische Fortbildung 2003. Springer, Heidelberg 2003, ISBN 3-540-04757-3
- Diet and the prevention of cancer. Author’s recommendations are not justified. Brit Med Journal 1999 Jul 17;319(7203):186
- Ernährung und Krebs im Auftrag des EU.L.E. e.V.
zu meinen Artikeln
zu den Büchern